Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Έρχεται η ανάπτυξη.

        Παιδιά πλέω σε πελάγη ευτυχίας.Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι αλλά πήραμε την πολυπόθητη δόση που θα μας φέρει σε ρυθμό ανάπτυξης.Πλέον έρχονται τα λεφτά, θα τα ρίξουν στην πραγματική οικονομία (τι όρος και αυτός Θεέ μου....), η ανεργία θα μειωθεί και γενικά έρχεται η ευμάρεια στη πολύπαθη χώρα μας.Πλέον οι πολίτες δεν έχουν να ανησυχούν για τίποτα.Δεν τα λέω εγώ.Τα λέει ο τρομερός πρωθυπουργός μας Σαμαράς.Αυτός που επαναδιαπραγματεύτηκε σκληρά το μνημόνιο ως έλεγε.
      Αξίζει να δούμε μαζί τις δηλώσεις του:«Εξασφαλίστηκε άμεση εκταμίευση κεφαλαίων μεγαλύτερη από τη δόση των 31 δισεκατομμυρίων. Γύρω στα 34,5 δισεκατομμύρια... Για πρώτη φορά μόνο το 10% θα πάει για πληρωμές τόκων και χρεολυσίων. Τα υπόλοιπα θα μείνουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μέσα στη χώρα. Και γύρω στα 7 δισεκατομμύρια θα πάνε άμεσα στην οικονομία!».
Δηλαδή τι θέλει να πει εδώ ο Σαμαράς;Από τα 34,5 δις θα πληρώσουμε 3,4 σε τόκους και χρεολύσια και 7 στην οικονομία.Τα άλλα 24 που θα πάνε αγαπητέ δοσίλογε;Θα πάνε στις τράπεζες....Πέστο ρε παπάρα...Μην κρύβεσαι.Μίλα με καθαρά λόγια.Προσέξτε διατύπωση...Θα μείνουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μέσα στη χώρα. Στις τράπεζες δηλαδή.Για αυτό προσπάθησε μήνες τώρα.Να βοηθήσει τους φίλους του τους τραπεζίτες και να αφήσει τον ελληνικό λαό να αυτοκτονεί από την θηλιά που του περάσανε τα πιστωτικά ιδρύματα.Πάλι δηλαδή δουλέψανε για τις τράπεζες.Όπως κάνουν χρόνια τώρα.Την τελευταία 7ετία έχουν δώσει στους τραπεζίτες 200 δις ευρώ.Αν φανταστεί κανείς ότι το χρέος είναι γύρω στα 450 δις τώρα, αν δεν είχαν δοθεί αυτά τα λεφτά στις τράπεζες το χρέος θα ήταν γύρω στα 250 δις.Περίπου στο 100% του ΑΕΠ....Κάποιο σχέδιο υπάρχει από πίσω.Δεν είναι δυνατόν να έρχονται τα μνημόνια για να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα.Δημιούργησανε οι ίδιοι οι τραπεζίτες ανοίγματα;Να τα χρεωθούν οι μέτοχοι τους.Όχι ο ελληνικός λαός.Τέρμα το παραμύθι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου