Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Διαβάστε καλά.Πάρα πολύ σοβαρό.

         Χθες είχα την τύχη να έρθει στο mail μου ένα περίεργο μήνυμα.Επειδή δύσκολα εμπιστεύομαι κάποιο δημοσίευμα στο internet μιας και χαλαρά μπορεί να είναι φάρσα πήγα να το διασταυρώσω.Και μετά μεγάλης έκπληξης μου ανακάλυψα ότι είναι αλήθεια.Θα καταλάβετε παρακάτω τι λέει.Εν ολίγοις και για να μην  σας κρατάω σε αγωνία λέει:ΑΠΟ ΤΙΣ 01.06.2013  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  ΔΟΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ.

        Και εξηγούμαι:Στις 16/06/2011 η κυβέρνηση του Παπανδρέου τότε έφερε στην Ολομέλεια και ψήφισε τον Ν.3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011.Μπορείτε να τον κατεβάσετε από την ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων.Στο άρθρο 9 παραγράφος 2 είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης και εκει επί λέξει λεει:Η   αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο θανόν πρόσωπο   πραγµατοποιείται, εφόσον όσο ζούσε δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του. Δηλαδή ενω μέχρι σήμερα για να αφαιρεθούν τα όργανα έπρεπε να είχες δώσει την συγκατάθεσή σου εν ζωή, τώρα ακολουθείται η άναποδη διαδικασία.Πρέπει να δηλώσεις ότι δεν θέλεις να τα αφαιρέσουν.
       Προσέξτε γιατί έχει και συνέχεια:Στο άρθρο 13 αναφέρονται οι οργανισμοί αφαίρεσης που είναι: νοσοκομεία Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ιδιωτικές κλινικές.Όλα αυτά περάσανε στα ψιλά.και περνάμε στο ζουμί.
       Θέτω μερικά ερωτήματα προς σκέψη:Ο νόμος λέει πως αν είσαι εγκαφαλικά νεκρός μπορεί να σε θανατώσουν και να σου πάρουν τα όργανα.Και ποιος μου λέει εμένα ότι κάποτε δεν θα επανέλθεις;Υπάρχουν περιπτώσεις στην ιατρική που άνθρωποι ξυπνήσανε από κώμα ακόμα και μετά απο 10 χρόνια...
     Οι γιατροί μπορεί χαλαρά -και οι ιδιωτικές κλινικές ακόμα χαλαρότερα- να κηρύττουν πιο εύκολα νεκρό τον ασθενή ή αν θέλετε -και αυτό είναι τραβηγμένο- να μην κάνουν τα δέοντα για να τον σώσουν γιατί νεκρός μπορεί να τους αποφέρει περισσότερα.Υπάρχουν άτομα που πληρώνουν πολλά για ανθρώπινα όργανα.Αρκεί φυσικά ο ασθενής να μην το έχει δηλώσει στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει μια υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να σταλεί μέχρι τις 31/05/2013.Μεταξύ μας όμως πόσοι το ξέρουν αυτό;Πόσοι θα την στείλουν αυτήν την δήλωση;
    Και αν πάνε εκατομύρια δηλώσεις εκεί στον Ε.Ο.Μ. ποιός θα τις ταξινομήσει και θα τις αρχειοθετήσει;Ποιό σύστημα θα υποστηρίξει την καταχώρηση των δηλώσεων;Γιατί όταν πεθάνει κάποιος αμέσως πρέπει να εξαχθούν τα όργανα.Πρέπει να ρωτήσουν λοιπόν οι κλινικές αν ο θανών είχε κάνει δήλωση μη αφαίρεσης.Εσείς ειλικρινά πιστεύετε ότι κάποιο Σάββατο βράδυ θα υπάρχει on-line σύστημα για να τσεκάρουν την καταχώρηση;Φυσικά και όχι.
     Περνάμε λοιπόν στην εποχή που θα σε σκοτώνουν χαλαρά για να σου πάρουν τα όργανα και όλα αυτά με την ευλογία του κράτους.Και για να εξηγούμαι:Και εγώ είμαι υπερ της δωρεάς οργάνων αρκεί αυτό να απορέει από την ελεύθερη βούληση του καθενός.Αν θέλει ας το δηλώσει όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.Όχι να μας τα παίρνουν δια της βίας.
     Αυτό είναι απάνθρωπο,εγκληματικό και ακατανόητο.Και όλοι τυρβάζουνε.Κανένας δεν ανακίνησε το θέμα και κανένας δεν ασχολείται.Η κρίση δική σας.

1 σχόλιο:

  1. χααχαχαχα μαμέν οι άνθρωποι θα πουλήσουνε και τα όργανά μας εν ζωή σε λίγο...
    πάντως εγώ θα πάρω τον ΕΟΜ και θα του πω ότι προσφέρω εν ζωή στο Γιωργάκη τα .... μου, και ότι όποτε θέλει μπορεί να έρθει να τα παραλάβει!
    στον Κωστάκη αφήνω τη μούτζα μου, και στο Σαμαρά την τελευταία ροχάλα μου...
    ε ρε σαφάρι οργάνων που έχει να γίνει...
    γουστάρω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή