Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Απλά μαθηματικά.

       Το τι έγινε χθες στη Βουλή προφανώς το μάθατε και το διαβάσατε.Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά στη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ κλπ.Αντίθετα απορρίφθηκε η τροπολογία (άρθρο 7) με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).Ωραίοι οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί έτσι;Οι δημοσιογράφοι έκαναν απεργία για να μην μπεί το ταμείο τους στον ΕΟΠΥΥ και προφανώς κάτω από την απειλή της διαπόμπευσης που θα είχαν οι πολιτικοί αν το ψηφίζανε αποφασίσανε να τους κάνουν το χατίρι.Ακόμα και τώρα το πελατειακό κράτος είναι εδώ.Τίποτα μα τίποτα δεν αλλάζει στις συνειδήσεις και στις αξίες των ανθρώπων.
     Είμαστε ένα βήμα πριν τον γκρεμό -μην πω πως ήδη πέφτουμε στο κενό- και εκείίίίίίι...Να κάνουν τα χατήρια τους....Γιατί σου λέει ο βο(υ)λευτής...Αν το ψηφίσω θα μου βγάλουν τα άπλυτα στη φόρα.Άστο καλύτερα.Θα βάλω τα άλλα ταμεία στον ΕΟΠΥΥ,αυτών που δεν έχουν φωνή και δύναμη.Αυτών που είναι αποκλεισμένοι απο τα μέσα προβολής και δεν μπορούν να μας βλάψουν.
    Αυτό είναι το ένα μεγάλο θέμα.Το άλλο που ήθελα να θίξω είναι η προχειρότητα που διέπει τους πολιτικούς νάνους.Προσέξτε τι έγινε χθες:Απορρίφθηκε οριακά το άρθρο 4 που αφορά τις εισφορές του ΤΕΕ, το οποίο αρχικά έγινε δεκτό εκ παραδρομής, από λάθος του προεδρεύοντος Ι.Τραγάκη. Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας ειπώθηκε από τον προεδρεύοντα κ. Ι. Τραγάκη, ότι το άρθρο 4 (που προέβλεπε την κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ του ΤΕΕ) «γίνεται δεκτό κατά πλειοψηφία με 146 ναι».Συγκεκριμένα ο κ. Τραγάκης ανακοίνωσε ότι επί συνόλου 293 βουλευτών, οι 146 ψήφισαν «ναι», 121 βουλευτές ψήφισαν «όχι» και 26 βουλευτές δήλωσαν «παρόντες».ΡΕ ΒΛΑΚΑ ΠΑΡΕ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΑΚΙ:293 ΔΙΑ 2 ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ 146,50.Άρα για να περάσει το άρθρο ήθελε 147 βουλευτές και όχι 146.Πόσο τρόμπας μπορεί να είσαι άνθρωπέ μου;Πόσο;Τέτοια πρεμούρα είχες να το περάσεις;
      Αυτοί παιδιά μας κυβερνάνε.Ούτε μια απλή πράξη δεν ξέρουν να κάνουν......

2 σχόλια:

  1. Λοιπόν Στάθη,φαίνονται όλα πεντακάθαρα. Λέγεται υπαγόρευση. Θέλω να πετύχω αυτόν που υπαγορεύει, κατ'άλλη άποψη τον υποβολέα. Να δω το πρόσωπό του. Γιατί είναι δοσίλογος. Εσχάτη προδοσία. Να τον δω στα μέσα, να κρύβει το πρόσωπό του με τα χέρια του. Να τον φτύσουμε όλοι μαζί. Απόδοση ευθυνών. Κράξιμο στους ανεύθυνους. Αυτά. Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να είσαι καλή αγαπητή φίλη και καλό μήνα.την άλλη βδομάδα όλοι κάτω στην Βουλή στον αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή