Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Καλώς ήρθε το πακέτο.

   Μετά από λίγο καιρό που είχα τηρήσει σιγή ασυρμάτου -λόγω της κωλοδουλείας- επιστρέφουμε στην αμείλικτη επικαιρότητα.Όπως θα έχετε πάρει πρέφα αγαπητά μου παιδιά έρχεται -όχι το δολλάριο κατά την παλιά ελληνική ταινία- αλλά το πακέτο.Και δεν θα περιέχει δωράκια αλλά νέα επώδυνα μέτρα.Τα καινούργια μέχρι να παρθούν και νεώτερα.Γιατί δεν σταματούν εδώ οι κυβερνώντες, οι δυνάστες της καθημερινότητας μας.
    Το νέο πακετάκι θα περιλαμβάνει από όλα:περικοπή σε μισθούς και συντάξεις.
-Κατάργηση των δώρων.(Αυτών που ο Τσαμάρα έλεγε εξερχόμενος από την Βουλή τον Δεκέμβριο ότι τα έσωσε, άσχετα αν τα είχε φάει από τότε).
-Μείωση του έφαπαξ.
-Εισφορά σε όσους πήραν υψηλό έφαπαξ.
-Αύξηση από 15 σε 20 των απαιτούμενων ετών ασφάλισης για έξοδο στη σύνταξη.
-Αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης κατά δύο έτη (από τα 65 στα 67).
-Επιβολή πλαφόν στα 720 ευρώ για τις συντάξεις των ανύπαντρων θυγατέρων.(Ίσως το μόνο σωστό μέτρο).
-Αύξηση του ορίου ηλικίας για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ από τα 60 στα 64 έτη.
-Κατάργηση της αύξησης του αφορολογήτου για τα τέκνα.ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ.
-Μείωση δαπάνης για μετακινήσεις νεφροπαθών.ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ...
-Μείωση δαπάνης για δωρεάν βιβλία σε ΑΕΙ - ΤΕΙ . Οι φοιτητές θα επωμιστούν μέρος των εξόδων για τα συγγράμματα.Μήπως να πληρώνουν και τους καθηγητές τους λέω εγώ;


    Θα μου πει κανείς τώρα...Και καλά ρε μάστορα γιατί τα αναφέρεις αυτά;Τα ξέρουμε...Τα αναφέρω αγαπητοί φίλοι γιατί χθές ανακοίνωσε μέτρα ύψους 40 δις ευρώ και η Ισπανία.Η χώρα αυτή όπως θα ξέρετε είναι σχεδόν 8πλάσια από μας.Κλήθηκε να πάρει μέτρα για να βγεί από την κρίση τα οποία είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτά που παίρνουμε εμείς.Δηλαδή για μας πρέπει η αναλογία να είναι γύρω στα 4 δις....Και οι δικοί μας οι τρόμπες έχουν πάρει στ αχρόνια του μνημονίου μέτρα περίπου 40 δις συνολικά.Έτσι για να ξέρουμε τι λέμε.Στα μέτρα λοιπόν που ανακοινώθηκαν θα περίμενε κανείς βίαιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.Αντιγράφω τους βασικούς άξονες και τα μέτρα.


-12% περικοπές (κατά μέσο όρο) στις υπουργικές δαπάνες.
-Πάγωμα στις αποδοχές στον δημόσιο τομέα για την τρίτη συνεχή χρονιά.ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ...
-Αυξήσεις στις συντάξεις με άντληση 3 δισ. ευρώ από το αποθεματικό.ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;
-Δημιουργία μιας εποπτικής αρχής για τα δημοσιονομικά.

     Εκεί προφανώς και έχουν άλλο σχέδιο και όχι όπως οι δικοί μας που το μόνο που θέλουν είναι ο ανήθικος και αδικαιολόγητος πλουτισμός του συναφιού τους και των ημετέρων. Και επειδή είναι και μεγάλοι χέστες οι δικοί μας χθες υπήρξαν ένα σωρό πάνελ με πολιτικούς στα κανάλια.Από ότι έμαθα (γιατί δεν παρακολουθώ τους κλέφτες όταν μιλάνε μιας και έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω) σε ερώτηση των δημοσιοκάφρων για τα μέτρα έλεγαν "και που τα είδατε τα νέα μέτρα;ανακοινώθηκαν;". δηλαδή ρε οι μπαγλαμάδες δεν είχαν καν την ευθυξία και την ευαισθησία να τα σχολιάσουν.πετάξανε την καυτή πατάτα για να απαντήσουν αργότερα.λες και ένα αδιόρατο σύννεφο ομίχλης ήταν στον εγκέφαλό τους και επηρέαζε την εγκεφαλική τους λειτουργία.
  Η χώρα δυστυχώς επτώχευσε ήδη.Από πολιτικούς,από ανθρώπους,από αξίες,από παιδεία.....Τώρα έρχεται και η χρεωκοπία.Είναι προ των πυλών.Βαράει την πόρτα.Θα απαντήσουμε στο κάλεσμά της ή ακόμα θα προσπαθούμε να βρούμε μια λύση για να μην ανοίξουμε την πόρτα;

1 σχόλιο: